Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@18:56:54 GMT

هولوکاست جهانی جوجه ها در هزاره سوم!

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۰۲۰۶

به گزارش تسنیم، همه ما جدول ضرب را به خوبی می دانیم، ولی شاید حافظه بلند مدت هیچ کدام از ما یاری نکند که دقیقا در چه تاریخی یاد گرفتیم که 3×3 می شود 9 تا!

 داستان بشر‌ امروز در استفاده از مفاهیمی مانند آزادی، کرامت انسان، عدالت، حقوق حیوانات و دیگر مفاهیم ارزشی مانند استفاده ما از جدول ضرب است، حافظه بلند مدت و تاریخی بشر یاری نمی کند که برای پذیرش و انتقال این مفاهیم ارزشی، انبیای الهی به عنوان معلمان تاریخ بشریت، چه زجرها که نکشیدند و چه خون دل ها که نخوردند!

با برملا شدن پدیده جوجه کُشی که از سوغات شوم غرب وحشی و نظام سرمایه سالار است، بحث حقوق حیوانات بر سر زبانها افتاده، راقم این سطور در یادداشت های قبلی به تحلیل این هولوکاست جانوری در نظام سرمایه سالار حاکم بر جهان پرداختم و اینک لازم می بینم در تکمیل مباحث قبلی، به بخش هایی از حقوق حیوانات از دیدگاه اسلام بپردازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرآن مجید که سراسر کلام الهی است، نام پنج سوره، به دلیل ذکر نام پنج نوع حیوان در آن ها، به همین نام خوانده شده است: بَقَره (گاو)، نَحل (زنبور)، نَمْل (مورچه)، عنکبوت و فیل و نام 35 حیوان برده شده است، افزون بر آن یک سوره به نام "انعام"  است، خداوند در آیه 38 این سوره می فرماید: هیچ جنبنده ای در زمین نیست و هیچ پرنده ای که با دو بال خود پرواز می کند، وجود ندارد؛ مگر اینکه امت هایی مانند شما هستند. ما هیچ چیز را در این کتاب فروگذار نکردیم؛ سپس همگی به سوی پرودگارشان محشور می شوند.»

بر اساس دسته‌بندی محقق حلی در  شرایع الاسلام، ابواب فقهی جعفری، از طهارت تا دیات به 52 باب می‌رسد. این دسته بندی بعد از محقق حلی نیز تقریبا مورد قبول فقها قرار گرفت و حتی رساله‌های عملیه بر همین اساس می‌باشد و از میان این 52 باب، کمتر بابی را می توان یافت که مسائل مربوط به حیوانات مطلقا در آن راه نداشته باشد. در آثار فقهی تعابیری چون «لِلحیوان حُرمَة فی نفسه» که دلالت بر حرمت و احترام ذاتی حیوان دارد، زیاد به چشم می خورد.

بر اساس آموزه های فقهی، بهره برداری از حیوانات با شرایطی مجاز شمرده شده و از هرگونه ظلم و علی الخصوص کشتن بی هدف آنها نهی شده و این کار موجب عذاب الهی و مؤاخذه در روز  قیامت دانسته شده است،  مگر این‌ که حیوانی بخواهد به  انسان آزار رساند که در این صورت نیز بایستی به دفاع  بسنده کرد. 

همچنین در فقه شکار از روی نیاز حلال شمرده شده اما  صید و شکار حیوان از روی هوسرانی جایز نیست و سفر  برای این گونه صید وشکار، سفر معصیت است که احکام نماز  و روزه مسافر بر آن مترتب نمی شود.!

اگر چه به دلایلی  فقه سگ و خوک را نجس اعلام شده و متاسفانه همین امر دست مایه دست برخی افراد معاند قرار گرفته، ولی فکر می کنم در طرح احکام مربوط به نجاست سگ نیز زوایای پنهان بسیاری به چشم می خورد که جا دارد این زوایا مورد مداقه پژوهش گران منصف قرار گیرد، به عنوان مثال، اگر چه پیامبر اعظم هرگز در عمر خود هیچ حیوانی را شکار نفرمود ولی آنرا با شرایطی حلال اعلام فرمود، از جمله احکام شکار، مبحث آلات شکار است، جالب است بدانید شکار با سگ شکاری که برای شکار آموزش دیده،  جایز و شکاری که توسط آن کشته می‌شود حلال است اما شکار با سایر حیوانات شکاری (حیوان شکاری)، اعم از پرنده، مانند  باز و  عقاب و غیر پرنده، مانند پلنگ و یوزپلنگ در صورتی که شکار در حین شکار شدن توسط حیوان کشته شود، حلال نیست!!

در احادیث و به تبع آن در متون فقهی، احکام بسیاری در حمایت  از حیوانات  وارد شده و در  روایتی، از این  قوانینِ حمایتی تعبیر به حقوق شده است («لِلدابّة علی صاحبها ستّة او سبعة حقوق؛ پیامبر رحمت (ص) از نوزاد حیوان وحشی تا تخم یک پرنده و جوجه تازه پای آنها را سفارش به مهربانی نمودند.

در احادیث و منابع فقهی چاق بودن حیوان تحت تملک، از نشانه های مروّت صاحب آن شمرده شده؛ مطابق احادیث و متون فقهی، نفقه حیوان (شامل مواردی چون آب و غذا و مکان مناسب برای نگهداری) بر صاحب حیوان واجب است. نفقه اندازه معینی ندارد و مقدار و کیفیت آن تابع نیاز  حیوان است که با اختلاف زمان‌ها و مکان ها تفاوت می کند. تهیه دارو برای حیوان مریض نیز جزو نفقات اوست...

وقتی در مورد این مفاهیم نورای سخن می گوییم فراموش نکنیم که این آموزه ها 1400 سال پیش نازل شده در حالی که در دنیای غرب تا حدود 140 سال پیش زنان غربی حق مالکیت که از ابتدایی ترین حقوق انسانی است را نداشتند تا چه رسد به حقوق حیوانات! 
در صدر اسلام در شرق و غرب اوضاع حقوق انسانی چندان تفاوتی نداشت.

آنگاه که امام علی می فرمودند: به خدا سوگند اگر هفت اقلیم را با آنچه در زیر آسمان ها است به من بدهند تا خدا را نافرمانی کنم و پوست جوی از را از دهان مورچه ای ناروا بگیرم، چنین نخواهم کرد بر اساس حکم‌ برخی از مذاهب ایرانی، کشتن 10/000 مورچه بارکش فدیه کشتن یکی از حیوانات مقدس بوده است! آنجا که حکیم ابوالقاسم فردوسی با کنایه  و از روی اعتراض می فرماید: میازار موری که دانه کش است ـ که جان دارد و جان شیرین خوش است"

اگر چه حافظه بلند مدت و تاریخی انسانی یاری نمی کند که وضعیت انسان ها و حیوانات در پیش از بعثت چگونه بوده است ولی تاریخ بخش هایی از واقعیت های آن دوره را به تصویر کشیده، چه اینکه ماجرای هولوکاست کشتار چندین میلیون جوجه در هر ماه در جهان را در خود ثبت خواهد کرد، اگر امروز پیامبران رخ در خاک کشیده اند، آموزه های آنها زنده است پس بیاید با تاسی به سیره آنها نسبت به این ظلم آشکار دچار روزمرگی نشده و موضوع را به بوته فراموشی نسپاریم. ان شا الله

علی ارجمند عین الدین  مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حقوق حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

بنابر گزارش جماران، وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902106

دیگر خبرها

  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • شکار جوجه عقاب توسط شاهین و واکنش عقاب‌ها
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است